fredag 5 april 2013

Årets Flippar

#21

Har skrivit det förrut & gör det mer än gärna igen. 12/13 har varit bland den roligaste säsong jag spelat i Hc Wettern. Inte bara för att vi gjort det bra resultatmässigt utan allt runt om har varit riktigt skoj & ordnat. 

Ska försöka sammanfatta de höjdpunkter jag tyckte var bäst & är övertygad om att jag kommer missa något som just "du" tycker borde vara med på listan. Skriv gärna i kommentarerna då... 

Årets Flippar 12/13: 

* Lagsammanhållningen:  
Trivs man i gruppen jag då brukar det ofta spegla av sig på isen. Vi har haft en ruggigt bra stämning i år & alla har fått tagit plats. Av 30 st. "reggade" spelare på Eliteprospects så har 24 spelare Hc Wettern som moderklubb. (Sandborg har spelat  11 säsonger i hcw, Robban, David Granat, spelade bara 3 matcher).
Vi har haft en skön mix mellan "äldre" & "ungt". Har haft en stor trupp som gjort att vi kunnat träna med minst 3 femmor vid varje tillfälle. 


* Jonas "Chefen" Öhrman:
Har gjort ett fantastiskt bra jobb utanför isen då han verkligen tagit Hcw på Höckykartan. Med de sociala medierna samt liverapporteringar så tror jag ingen med internet har kunnat missa att Vadstena har haft ett Ishockeylag i år ;) En karslok som sprider glädje & som har gjort ett grymt bra jobb. 

All3:an premiären:
Efter att kommit in som lägst rankat lag i serien samt fått pisk båda matcherna mot hajarna (1 på straffar) i grundserien så var väl oddsen rätt så låga på att vi skulle åka hem med 3 pinnar i ett kokande VMP fredagen den 30 november. Men en fy j*vla krigarinsatts samt huvudet på rätt plats gjorde att vi rullade hem till Whatstone med första segern i All3:an. 

Sista 4 matcherna i All3:an:
Efter 2 raka förluster (Tibro b, & Brs h) så kändes kvalet fantastastiskt långt borta & tongångarna i omklr. var att vi skulle avsluta snyggt, alla skulle få mkt speltid, folk skulle på semester osv osv..
Vi räknade ner dagarna till sista matchen & vi var ändå nöjda med att tagit oss till All3:an. 
Men... 
Den galna resan börjar mot Trollhättan hemma. Inställningen är att bara köra & avsluta snyggt. Vi krossar Trollhättan med hela 7-2 & vi går för att bli bästa Östgötalag i serien. 
Några dagar senare åker vi den långa trippen till Stenungsund. Ni har redan kunnat läsa vad som hände där (Årets stolpträff) & efter en riktigt bra sista pärre rullade vi hem med ännu en "storseger" = 6-9.
Resultaten gick våran väg i serien & vi började sakta men säger avancera uppåt. Stämningen i laget var på topp men känslan var ändå att det bara var 2 matcher kvar för säsongen. 
Fredagen efter rullar bussen mot Uddevalla. Vår privata kock hade lagat gratäng med en magisk köttbit & "sportdrycken" var på kylning.:) Undertecknad låg hemma magsjuk men 20 spelare samt alla ledare var laddade för en succèfredag. Framförallt hemresan :) 
Matchen då ? 
Var som skrivet inte med men av de jag har hört så var det bland dom "sjukaste" matcherna som spelats. 
Vi gör 2 mål i PP & 2 mål med en man mindre. Batte gör mål i öppen kasse direkt från tèk i mittzon & "vi" åker hem med en 2-6 seger. Stämningen var på topp tillsammans med en fantastiskt skön busschaufför "inhyrd" från Jkpg & vi var f*n med på riktigt nu ;) 
Se Öhrmans favorit domare in action i Öhrmans favorit stad Uddevalla ;) :
Rönnäng hemma 17/2-2013 =Sista hemmamatchen på k-valla ?????? 
Förutsättningarna var solklara. Vi var tvungna att ta minst 2 poäng & Tibro behövde vinna hemma mot Trollhättan för att vi skulle ha chans till Kval mot div 2.
Rönnäng var redan klara som seriesegrare men åker ändå till vadstena med kanske de bästa dom har. 
why ? :) 
Matchen är otroligt jämn & det är hög fart samt mkt kamp. Efter första perioden ligger vi under med en puck. Efter andra har vi kommit i kapp & det står 3-3. 
15 min in i sista skjuter Gurra in 4-3 pucken i PP. Glädjen är total & vi är sjukt nära första kvalet på 7 år. 
Men...
När det är 48 sekunder kvar av 3:e perioden gör Rönnäng 4-4 & allt känns bara förjävligt.
Vi får reda av ledarna att en vinst i sudden eller på straffar "räcker" till 4:e platsen då Tibro vunnit mot Trollhättan med 2-1.
Vi tar ett snack i den korta pausen innan sudden & ger oss f*n på att vi ska ta hem det här.
Spelet drar igång & det är tight. Mkt yter i 4 vs 4 spelet & chanser åt båda håll. 
Efter 1 min & 18 sekunder åker götlabörgarna på en 2 min utvisning. 
Våra bästa för dagen får chansen (#61, #9, #10,#19) (även #29 lirade i 1:a femman & som gjorde samtliga mål) 
Spel 4-3 i 2 minuter.
Kricke vinner tekningen i den vänstra cirklen men Rönnäng får ändå pucken i hörnet. Rönnängbacken lägger en hård puck i rundeln. Hero läser det & skrinnar ut samt räddar pucken med kroppen innan blå. 
#61 spelar ner den mot Adde i hörnet som börjar glida upp mot banan. Backarna lägger fokus på Adde när han börjar "blanda" med pucken. Kricke ser en lucka & åker men snabba skär mot kassen. #10 ser det & lägger en stenhård, perfekt passning som #19 mkt snyggt vinklar dit i målvaktens högra hörn. 
Glädjen är total & den klassiska Tv-Puckshögen är ett faktum. 
Från att vara totalt uträknade till att vara klara för Kval.
Det fränaste jag varit med om & säsongen som alla trodde skulle vara slut blev längre ;) 

Inramningen  i Kvalpremiären:
Närmare 1200 i hallen i Derbyt hemma mot Motala. Ett ruggigt proffsigt arangemang som alla inblandade ska ha otroligt mkt cred för. 
Är övertygad om att det måste varit bland de bästa på den här nivån. Ett minne för livet & man märker att ishockeyn i vadstena berör många personer. 
Tror aldrig jag kommer få äran att skrinna ut till en sån här välfylld uppvärming på Kungsvalla någonsin :) 

Daniel Blixt:
Från att ha haft med sig en matlåda som innehöll något som skulle föreställa en spaghetti köttfärssås ,Östenssons sallad, Tacorulle,eller  pastasallad till att få Dannes varma magiska husmanskost.
Det går inte att jämnföra. 
Höjdpunkten på bortamatcherna då det smakade fantastiskt gott.Varierade rätter & galet vällagat.  
Förra året hade jag "årets Nyförvärv". Hade jag haft det i år hade Danne fått de utan konkurrens :) 
Stort Tack & hoppas du vill vara vår "privata kock" även nästa säsong. ?


Henrik Nilsson #12:
En fantastisk trevlig konstapel från Gotland som imponerad galet på mig.
Började lira ifjol i div 4 laget efter många år utan hockey. Hans namn var med på laguppställningen 1:a gången den 30/11-12 = sista matchen i grundserien. Fick sparsamt med speltid på matcherna men körde alla kvällar han inte jobbade (4 mil enkel resväg) & krigade 100%. 
I slutet av All3:an fick han chansen på riktigt. Med sitt enkla spel, bra snack på isen & med sin lagmoral gick han in & spelade fantastiskt backspel. Visade fin rutin, en otroligt bra lagspelare då han ALDRIG gnällde/gav upp & skapade ett lugn nere i försvarzon. 
En grymt bra karslok som jag hoppas få se på isen även nästa säsong.

Funktionärerna på K-Valla:
Ett Fantastiskt stort Tack till alla som jobbat vid våra hemmamatcher. Ni som sitter i speakerbåset, kioskpersonal, Entre` osv.... Utan er hade det inte gått & genomföra matcherna på Kungsvalla.
Vill ge ett extra tack Till Gubbarna Acke & Sören som varje match står vid Entrèn och tar emot gästerna. 
2 herrar i sina bästa år & som "håvar" in fantastiska pengar till A-laget & föreningen. 
Jag hoppas ni får en fantastiskt bra resa på sjön med era fruar som vi i A-laget har skramlat ihop till. 
Jag hoppas ni orkar fortsätta en säsong till för det ni gör är "guld värt".

Anders "Vaktmästaren" Olsson: 
Måste ge ett stort Tack till Anders Olsson som nu "kastar in" ismaskins nycklarna efter ett gäng år. Anders ska flytta ner till sin kärlek i Kalmar & kommer inte längre jobba på K-Valla. En arbetsmyra som gjort ett kanonjobb i hallen & som alltid ställer upp om man behöver hjälp med något. 
Stort Tack & får du för dig att hälsa på i whatstone lova mig då att du tittar in huvudet i A-lags kabyssen ;) 

Andreas Axell : 
Förutom lagsammanhållningen som alla bidrar med så tycker jag Adde har varit den person som tagit oss ytterligare ett kliv iår. Visst att inte en spelare kan göra allt. Men när matcher har "stått & vägt" samt när chanser som egentligen inte är några vidare chanser bidrar till mål. Ja då har #10 varit där & tryckt dit trissan. Har visat hårt jobb både på träningar & matcher samt lyft många lagspelare


Vadstenabuss nya bussar: 
Jag har redan tagit upp käket på resorna. Får dock inte glömma dom nya bussarna Vadstena buss har köpt in. 2 stora, rymliga monster med bra stolar, 3 "led skärmar", schysst "bio ljud", hela "gången" utrustade med 230 uttag, samt fri Wifi. = Gör resorna helt klart bekvämare ;)  Copenhagen Trainingcamp :)    
Vi är inte där ännu. Men efter ha sparat ihop cash under säsongen med Tröjauktioner, böter, 
dricka försäljning mm så är det i helgen äntligen dags att avsluta säsongen 12/13. 
22 gubbs kommer att sätta sig på bussen kl.10.00 & åka till Danmarks huvudstad för en hel helg. 
Tyvärr kan inte alla följa med men jag lovar att vi som åker ska fira åt er oxå för en mycket rolig 
hockeysäsong. :) 
 (För er som gick på mitt fantastiska"Aprilskämt  kan jag medd. att resan blir av, Fick ett gäng samtal/sms ;) Har jag missat något ? 
Kommentera gärna..

///F.Axell Hc Wettern A-lag 12/13
.