torsdag 4 april 2013

Årets Floppar

#21

Vi har haft en bra Hockeysäsong men "Floppar" händer alltid & här nedan kan du ta del av vad undertecknad (samt åsikter från de sociala medierna) anser som årets floppar.

* "Supervärvningarna" ?

Carl "Calle" Lejon: 2 träningar orkade kroppen med. Tyvärr fick vi aldrig se Calle ta på sig Hcw dressen då hans sarjade kropp helt enkelt inte orkade med. Brutalt vältränad men det funkade inte på isen. Riktigt tråkigt då jag hade stora förhoppningar på den unga backen som lirat 4 år den högsta juniorligan med Rögle. Hade många anbud ifrån topp div 1 klubbar men valde att flytta hem för att testa grejerna i moderklubben men som tyvärr inte gick.

Robert "Burra" Gustafsson: Hade svårt att kombinera jobb & ishockey. Åkte oxå på en brutalt ful slashing så handen fick prydas med gips. Gjorde endast 3 seriematcher innan Burra tackade för sig. Surt då vi på pappret hade 4 "utpräglade" centerforwards.

David Granat: Flyttade hem till Östergötland från en halvsäsong i Trollhättan. (Hockey/studier) Gjorde debut i sin gamla hemmaarena mot Brs. Visade fina skills samtliga 3 matcher han lirade men åkte sedan på en otäck blodpropp i benet. Borta minst 6 mån ifrån spel & krycker/rehab är nu Granats vardag.

Robert "Robban" Svensson: Efter mkt mkt övertalande tog äntligen Robban på sig grejerna igen. Han hade aldrig lirat lägre än div 1  i seniorsammanhang & förväntningarna var skyhöga. Han visade att han var en klassback på de få träningar han körde men även han kunde bara lira 3 matcher (1 p) pga familj/jobb/pendlandet inte funkade. Riktigt surt då jag verkligen trodde att Robban kunde köra mer. Jag vet att han tyckte det var riktigt skoj att vara tillbaka samt att han gillade grabba samt allt runt om.


* Hockeynight Uddevalla hemma
Det var uppdukat för Hockeyfest. Fredag, Riggat intro, Sveriges kanske vassaste bluesband
Cirkus Prûtz var bokade, Fegge & Mattes hade fixat scen, Ledarstaben hade jobbat ar*let av sig med detta, Reklam på 50 skyltarna, Affischer, Evenemang på Fb,  Hockeypub ?
Men...
Tyvärr var det sista aldrig fixat. Krögaren som lovade att allt var klart en 1,5vecka innan hade aldrig begärt tillstånd & hela "Jippot" blev inställt. Pinsamt för Hcw samt för alla inblandade.
Matchen spelades ändå & vi gjorde en grym upphämtning då vi legat under med 1-3 inför sista. Vi gör 4-3 när det 3 min kvar. Men UHC gör 4-4 med bara 23 sekunder kvar & vinner även sudden med 1 man mer på isen.
Fiaskot fullbortat :(

*HF Linköping
1.Var tillbaka i seniorspel & en nystart i div 3. De gick som tåget i grundserien & slutade på en andraplats. 7 vinster 1 straff förlust mot 1:an Brs & 2 förluster ( 1 mot oss & 1 mot Laik = 3:an, 4:an)
HFL visste förutsättningarna med en All3:a & spelarna som slitit på riktigt bra var laddade för nytt, bättre motstånd.
Då börjar Cirkusen. Styrelsen droppar då att de vill dra sig ur serien pga de långa resorna=ekonomi och ansöker då om att få spela i grund. forts. serien. Det godkänns av Svenska hockeyförbundet & Vi i all3:an får ett lag mindre i serien. = ett motstånd mindre för vägen till kval.
Men...
HFL ångrar sig & vill spela i all3:an . Svenska Hockeyförbundet ger självklart "stora Linköping" den möjligheten och de får "hoppa in" igen som ingenting har hänt ?????
Det startar All3:an som de avslutade grundserien. Vinner mkt & stort. Piskar dit alla lag förutom Trollhättan  fram till den 17:e Januari.
Jag tror leder all3:an (i vilket fall topp 3) & alla undrar om Hfl kommer gå upp iår. Men...
De åker till Kungsvalla den 20 januari & vi krigar till oss en 6-4 seger.
Efter de förlorar HFL 7 raka matcher & toppen av allt är dom 2 sista matcherna. 2 matcher kvar på all3:an. Stenungsund borta Lördag söndag. Vid vinst av 1 st så är Hfl mer eller mindre klara för kvalserien. Vad händer?
Jo de sätter sig i bussen med 12 spelare. (några av dom har knappt lirat seniorhockey samt är inte ordinarie i de 3 första linorna i j20) Stenungsund Vs HFL Totalt: 18-2 (8-1,10-1)
Cirkus HFL !!!

BRS :
*9 sekunder från 3 poäng. =Tekning i anfallzon med 1 man mer på isen. Brs gör 2-2 & de vinner även på straffar efter en mållös förlängning.
Slog oss även duktigt båda hemmamatcherna (0-5 & 3-6)
;)
*Brs totalt dominanta i grundserien, men sist i All3:an ?

*Brs Blogg , Några riktigt bra inlägg men sedan helt tyst ?

Blir säkert kommentarer på de här ifrån Hajarna men gissar på att de är säkert mint lika undrande som jag på de sista 2 punkterna ? ;)


Faik Borta:
Finspång låg sist i serien inför mötet & vi behövde en seger för att vara klara som bästa 3:A till alltrean. Vi gör en fantastiskt dålig insatts & förlorar rättvist mot ett hungrigare faik med siffrorna
6-4. Men som alla vet så lyckades vi med 1 ynka mål ta oss vidare i till all3:an ändå :)


Kvalpremiären
Derby, Fullsatt, Liveband, Pub, Grymt intro, År av väntan = Hcw Vs Maif.
SLutresultat: 0-8. Det som inte fick hända, hände. Var nära att smiska dit 2 snabba i början. Men för "tama" avslut & en storspelande Patrik Svensson förstörde chansen till Match. Motala krossade oss & vi fick åka av isen nollade & fantastiskt besvikna.
Dock ett minne för livet & allt runt om var det häftigaste jag upplevt som Hcwspelare.

Spelare som inte Fullföljde säsongen:
se "rubriken"

Musikansvarig i omklädningsrummet:
Börjar säkert bli "för gammal" men vad hände med den "klassiska Höckyröcken " ??? Tell me ;)

Tibro Ik statts:
De var/är ett fantastiskt skickligt hockeylag. Men märkligt när klubben har varit ansvariga för liverapportering många år i div 2 men inte kan skicka iväg matcherna till förbundet.??
Alla lag i kvalet förutom Lidköping har enligt stattsen bara lirat 5 matcher. Why Tibro ?


Är de några "Floppar" du tycker jag har glömt ??? Kommentera gärna....