måndag 18 februari 2013

Dagen efter

#21

Baksmälla ?
I så fall den skönaste baksmällan jag haft på länge.:) Igår gjorde vi ännu en gång det oväntade & med det "belönades" vi med som sista lag ta en kvalplats mot div 2.

Förutsättningarna var glasklara. Vi var tvungen att vinna samt att Stenungsund eller Trollhättan var tvungen att förlora.
Stenungsund Krossade föreningen Hfl som jag inte har alls för mkt gott om att säga för tillfället då de hade en mkt god teoretisk chans att nå kval då de behövde 2 segrar mot Stenungsund. Men... De åker då med 12 utespelare ( 2 av dom var knappt ordinarie i J20) & sätter sig i bussen på söndagen hem med hela 18-2 i *rslet. ???? Först drar dom sig ur en serie & sen när de väl får köra igen så avslutar dom såhär ???
Har skrivet det tidigare. Men tror i förbundet INTE hade tillåtit detta om föreningen kom tex. från Virserum, Vadstena, skärblacka osv.. men men.. Det är historia nu. Tycker bara det är fantastiskt märkligt.. (INget ont er lirare i Lkpg som åkte till Stenungsund. Känns mer som styrelsen varit inne & tagit beslut igen ? )

Som ni ser så "hjäpte" inte HFL oss utan i mitt tycke var det Seriens bästa lag Tibro som vann med uddamålet hemma mot Trollhättan som blev "räddarna i nöden". Ett Tibro som spettsat till laget nu i slutet & med bl a supercentern
Ronny Johansson är det som gjort att göra succè. Vet inte om vi hamnar i samma kvalserie. Men vär övertygad om att TIK kommer vara en kandidat till div 2 platsen.

Trollhättan som  hade det bästa laget, bästa hallen, bästa förutsättningarna, proffigaste evenemang mm.
Floppade ordentligt dom sista 3 matcherna (Torsk mot oss, Brs & Tibro ) & slutade tillslut 5:a i serien.
Gissar på att det var ett galet nederlag för hårdsattande TrÖllhättan som Anna P sa i micken ;)

Hcw A-Lag 12/13:
Vet inte vart jag ska börja. Målsättningen var att försöka vinna en tuff fortsättningserie & ta bakvägen till en kvalplats.
Vi åker till Finspång nån gång i höstas. (4 ordinare åker bl a på konsert) Vi gör en fantastisk dålig match & åker rättvist på en förlust.
När vi sitter i omklr. droppar coach att vi gått vidare till All3:an som SISTA bästa 3:a. (1 poängs marginal)
Alla tänker = Vad har vi gjort ? Åka runt på västgöta sidan & få duktigt med pisk igen ? ( lirade mot Töreboda, Falköping bl a ifjol )
Kommer folk ställa upp på de här ? Finns det ekonomi för detta ? frågorna var många men alla kände att de skulle bli intressant att få möta andra lag istället för dom vanliga som vi ALLTID fått möta år efter år. (Eksjö, Rydaholm, Skillingaryd, Virserum osv osv... )

Vi börjar All3:an med Seriesegrarna Black River Sharks borta en fredag. Brs som gått igenom serien som tåget. Gången innan vi var där tappade vi ledning i slutminuten & torskade på straffar.
Känslan var sådär. Men vi skulle bara bevisa oss själva att vi hade något i den här serien att göra.
Vi vinner med 1-2 efter en galen lagseger & vi får starta nya serien med en 3 poängare.
Efter den matchen rullar resan vidare.
Vi gör en riktigt usel match hemma mot Tibro men åker till Trollhättan som varit överlägsna i sin serie & vi lyckas ta 1 poäng. (Torsk på straffar)
Vi har helt ok närvaror på träningarna (15-20 st)  & många spelare höjer sig.
Målskyttet börjar stämma men samtidigt är vi "tunna" bakåt. Vi är för offensiva & dom skickliga motståndarna utnyttjar det med snabba spelvändningar & effektivitet.
Med matchen igår. Tar vi poäng av ALLA lag förutom mot Tibro & detta belönas vi med att få en SISTA kvalplats.

Matchen igår var krig i 3*20 minuter. Rönnäng åker 3,5 timma i buss (redan klara för kvalspel samt seriesegrare) men går ut & bara kör. De skulle bara vinna.
Vi visste att Rönnäng är ett lag som checkar alla lägen & som lägger allt på mål. Vi var tvungna att fokusera på defensiven & backchecken först innan offensiven var på tal.
Gurra #9 smiskar dit 2 fina skott ifrån blålinjen bakom en skymd rönnäng keeper, Adde #10 som vann hela All3:a n poängliga med hela 2 matcher mindre spelade än 2:an. (snitt på 2,09 poäng ) gör 2 fruktansvärt viktiga kassar i spelformen 4-5. (2 fina pass bra jobb av Kricke & Batte)

Vi leder med 4-3 med bara sekunder kvar. Men Rönnäng gör mål  igen.= 4-4 sudden.
Gurra tror det är kört & skickar ut Adde vid sargen vid tèket. Rönnäng trycker på men vi lyckas få ut pucken :)
Någon minut senare kommer en av seriens vassaste fw med pucken. Alexander "Batte" Beurling #28 kommer i bra fart & Rönnäng försvaret måste haka honom för att få stopp på anfallet.
Gurra, Hero, Kricke Adde får chansen i 4-3 .
Rönnäng vinner pucken efter tekningen. Dom skickar den i rundeln. Hero #61 läser situationen & räddar trissan med skridskorna på offensiva blå.
Victor passar ner till Adde. Adde ser då Kricke komma i en lucka framför mål. Adde slår ett stenhårt pass på bladet & Kricke trycker dit segerpucken 5-4.
Glädjen är total & det INGEN trodde skulle komma, hände,
"Röda femman" #9, #61, #10, #19, #28 gör samtliga målen & Hcw A-lag 2012/2013 är klara för kvalserien.
Första gången sedan 05/06.

ALLA deltog & kämpade/peppade genom hela matchen. Sandborg visade ännu en gång vilken målvakt han är & Tillsammans är vi där vi nu är.

Kvalserien kommer lottas i veckan & på förbundet sida står det att serien börjar Torsdag 28/2. (Har ändrads många ggr förr)
Har absolut ingen aning om vilka lag vi kommer få möta. Det kan bli tex: Motala,Lidköping, Tibro, Rydaholm, Åseda, Ha74 ? Men som skrivet inte en aning. (3 lag ifrån 3:An & 1 ifrån div 2)

Det som dock är klart är att vi inte har ett skit att förlora. Det är bara gå in & ha roligt samt göra de bästa vi kan.
ALLT & VINNA.

Vi ses i kvalserien :)
///#21 F.Axell Hc Wettern A-Lag