måndag 3 december 2012

Kricke Kung även i Tipsduellen


Saxat ifrån Jesse B:
 Tio veckor är klart för HC Wetterns kämpe Kristoffer Österberg i Tipsduellen. Här ses han i Ewabs pub efter Wetterns seger mot Mjölby black river sharks i fredags, sannolikt en av de coolaste sportpubar som finns i Vadstena. 
Bild: Jens Bollius.

Nu är det klart.
Kristoffer Österberg går vidare till en tionde vecka i Tipsduellen.
HC Wettern-profilens segersiffror mot IFK Motalas Olle Nordlund är inte klara, men han har tre upp just nu och det är en ointaglig ledning.
"Kricke" fick in VHF:s derbyseger mot MHK i herrhandbollsfyran i går, Västerås SK:s 6-4-seger mot IFK Motala i bandyelitserien i går och VHF:s handbollsdamers bortaseger mot Lindesberg i dag.
Olle Nordlund hade tippat motsatt i de tre matcherna.
Nu tangerar alltså Kristoffer Österberg VHF-legendaren Sofia Falks rekord i tävlingen.
Men för att slå rekordet måste han överleva ännu en vecka.
Mer om Krickes seger senare.
Jens Bollius    


 1. Åtta av tio rätt.
  Det kännetecknar en mästare.
  När Kristoffer Österberg i helgen har lyckats att tangera Sofia Falks rekord i Tipsduellen så gjorde han det med en 8-4-seger mot IFK Motalas back Olle Nordlund.
  Det var Solfjäderstadens 4-5-torsk borta mot Täby i innebandyettan och Maifs 3-2-seger i sudden mot Skara (Marcus Herou avgjorde) som Österberg inte fick in.
  Resten hade han, om man nu ska räkna ettan på Wettern i "walk over-matchen" mot HF Linköping. En match jag inte tror ens räknas efter att HFL dragit sig ur serien i sista stund.
  I övrigt fick Österberg i dag in Team Baltzars seger mot gotländska Stånga i bowlingallsvenskan, Solfjäderherrarnas storseger mot Berg i innebandytvåan, samt VHF:s bortaseger mot Lindesberg, sjunde raka segern där i handbollstvåan.

  Återstår att se nu om Kristoffer Österberg kommer upp i elva veckor.
  I så fall blir han ensam på tronen i maratontabellen i Tipsduellen.

  Mer om detta när en ny sportvecka börjar i morgon.
  Jens Bollius