• Premiärerna avklarade, serien startade med bortamatch mot Canterbury Red Devils från Christchurch.
    Laget samlades tidigt på Aucklands flygplats för morgonflyget ner till Christchurch, en annorlunda upplevelse att sätta sig på ett inrikesflyg istället för en vadstena buss när det vankades bortamatch.:)
  • Väl i Christchurch så bodde vi på en lokal rugbyklubb i små stugor med 4 spelare i varje. Hela cityområdet i staden är avstängt pga jordbävningen som ägde rum tidigare iår, man kunde tydligt se hur staden skadats av skalven då många byggnader var förstörda och en hel del även i ruiner.
  • Matcherna spelades i Alpine Ice Sports centre. Omklädningsrummen var på våning två, tyvärr var omklädningsrummen extremt små så vi rookies fick byta om under trappan, ”welcome to New Zealand hockey” ;)
Första matchen präglades av hårt spel och vi var märkbart sega i benen efter tidigt flyg och spelade inte speciellt bra, matchen var jämn men vi drog på oss alldeles för många utvisningar, vi satt 8 minuter på botbänken i sista perioden, vi tog ledningen med 1 och en halv minut kvar av sista men släppte omgående in kvitteringen.
(Mitt första mål i NZIHL kom för övrigt i första perioden då jag styrde in 1-2. )
En händelsefattig övertidsperiod följde och matchen gick till straffar, väl i straffläggningen var stolpen ivägen och förlusten var ett faktum.
Det var tydligen efterskalv under natten och morgonen men det enda skalv jag kände av var vår revanch dagen efter då vi spelade ut djävularna med 0-9 på tavlan efter en riktig urladdning.
1 mål och 1 ass från Sigvant-klubban den matchen.
  • Veckan efter var det dags för hemmapremiär, vi tog emot Southern Stampede från Queenstown. Ett i mitt tycke spelmässigt bättre lag än Devils trots att de förra året kom sist. En återigen tuff match där jag tycker vi för matchen men släpper för mycket kontringar bakåt. Jag satte 2-0 med 2 sekunder kvar av första perioden i PP men det var inte en välförtjänt ledning.
Vi fortsatte spela slarvigt bakåt men fortsatte hålla ledningen. Vi ledde med 4-1 i sista perioden men sedan kom ett ras ala HCW-HA 74 förra säsongen då vi släpper in 5 mål i sista perioden och 4-6 på tavlan.
Dagen efter fick vi en av dem värsta utskällningarna jag varit med om av vår tyska Coach. Vi rannsakade oss själva och gick ut och spelade betydligt bättre hockey, matchen följde ett obehagligt mönster på periodsiffrorna var exakt likadana match 1 & 2. 2-0,1-1. Vi tog även denna match ledningen med 4-1 och när Stampede gjorde 4-2 och 4-3 på kort tid blev det en obehaglig känsla i kroppen.
Vi lyckades dock göra 5-3 och slappnade kanske av lite för mycket då de lyckades trycka dit en 5-4 puck. Vi lyckades dock hålla ut och behålla serieledningen.

Efter matchen var det dags för något som kallas ”The Mystery skate”. Alla rookies måste strippa ner till suspet och åka två varv samt göra en såkallad ”slide” inför en lyrisk hemmapublik, kanske något för HCW-rookies 2011/2012 ?. I helgen tar vi emot Dunedin Thunder, ska bli fantastiskt kul att spela match igen och det är fantastiskt skönt med dubbelmöten då man snabbt kan studsa tillbaka från en förlust.