måndag 24 september 2012

21:ans tankar om premiären

#21

Blev precis klar med ett Galet långt inlägg som sedan bara försvann när datorn "dog". Kan bli vansinnig för mindre.
Har inte 30 nya minuter att skriva om allt så skriver lite kort om matchen igår. 

Första perioden börjar vi bra. Trotts att hela 5 spelare lirade 4:an ifjol samt ett gäng andra inte lirat div 3 på ett gäng år eller kanske inte alls så visade vi ingen respekt mot de 22 svart/gul klädda grabba på andra sidan.
Med handen på hjärtat så hade Tranås mer skills i sig Hockeymässigt. 
Men tyckte vi bjöd upp till dans & de fick ingen tid att spela ut. 
Hade ständigt en whatstone tok som åkte griller & som  lirade enkelt.
Tyvärr så bjuder vi på 1-0 då vi misslyckas med ett uppspel. 
EFter de skapar vi ändå lite tryck i deras zon men inga direkta "galet heta" målchanser. Vi kämpar & sliter samt Jonte är stabil i kassen. 
Vi dödar ett gäng minuter i boxen & 1-0 håller sig perioden ut. 

Andra pärren kanske var vår bästa igår.  
Vi sliter & är lite mer lugna i försvaret. Även att vi fick några 2:or i första så höll vi käften. Domaren friade oss mer än en gång & tog istället ut smålänningarna. Vi försöker hitta spelet i PP men gör de lite svårt. Det var nya spelare i varje femma samt att vi inte hade tränat en sekund på den spelformen. 
Men....
Efter ett långt Pp i zon lyckad domaren hitta en avaktande på Löfstad. Vi har bra tålamod & Jonte skrinnar den långa vägen till båset så att vi kan få in en 6:e. 
Efter kanske 30 sek hittar jag upp till Adde som står redo på blå. Adde viftar iväg ett bra skott som sedan Zigge kan dunka in hcw första mål för säsonge. 1-1
Det resultatet håller sig till periodvila & vi vinner "pärren" med 0-1. 

Sista:
Efter 2 tekningar iförsta bytet går vi bort oss big time i försvaret & matchens kanske skickligaste lirare = Niklas Bohman får pucken o gör ett grymt solo mål som avslutas med en variant av "foppa finten". 
Tung start !

Vi forts. dock att trumma på & efter 6 minuter får undertecknad ett hårt bra pass nedifrån som jag sedan kan skarva till Jacke som kommer som en raket i mittzon. Jacke "Droppar" :) sedan pucken 20 cm innan för blå linjen till Adde som gör bort Löfstads försvar & sedan kroppsfintar ned den mkt duktiga målvakten. Keepern ligger & simmar och Adde kunde elegant skicka dit trissan i bortre.
2-2. 

Hockey är inte alltid rättvist för i mina ögon var vi minst värda ett x.
Men med bara 3 min av tredje perioden blir de lite rörigt i försvaret & Löfstad skjuter in segerpucken.
Vi försöker med att ta ut Jonte sista minuten men får aldrig pucken till ett farligt läge.

En bra hockeymatch där vi aldrig slutar kämpa. Jag är övertygad om att Löfstad tillsammans med Brs kommer toppa vår serie. 
Så det vi gjorde igår var inte kattskit. 
Grymt skön stämning i laget där ingen gnällde eller "lade sig ner & dog". 
60 min hårt krig & där vi nästan nästan räckte till "poäng". 

Axells topp 5 igår:

* Brestorps Hallens Ljudanläggning. Drake va gött de skulle vara att ha en sådan hemma på K-valla. Lite ironiskt att det finns Sveriges kanske största/bästa Ljud & Ljus firma i vadstena (F & F) men att vi då har  baslådor av märket TOA & som har suttit där sedan 86 ? :( Snälla styrelsen/Hcw/Vfab/vadstena kommun eller vem som helst. Ge oss en ny "Rigg" :) 

** Jonte Zedström- Ensam målvakt då inga andra kunde hänga med.. Istället för att kanske vara nöjd med det går han in & göra en riktigt bra match med många fina räddningar. Forts. han i den stilen ja då blir de galet svårt att ta första spaden ifrån honom. 

*** Fredrik Lind & Kristoffer Renström- Fidde lirade ifjol i 4;an & innan de har han inte lirat höcky på 10 år. Renström har inte lirat div 3 på hela förra året men ändå går dessa 2 herrar in & spelar grym hockey. Bästa Backparet igår & de kompletterar varandra oförskämt bra. Tyngd, rakt spel & 100 % hårt j*vla slit. 

**** Hcw Hjärtat <3 b="b">. Tror f*n de är tillbaka efter ett gäng år saknad. De här kan bli riktigt skoj.


***** :) 

Ni kanske tycker ja är dum i huvudet när man sätter 5 slagg på en buss. Men har man åkt en Vit gammal Mino buss i 3 års tid. Där varken tv, värmen, eller hela bussf*n funkar ja då var de kärlek när nya fina Vadstena buss rullade in på K-Valla :)  (ryktet säger att de finns 2 av dom så kanske får den någon mer gång även att Ifk Bandy har bortamatch : ) 
Fri Wifi, 3 st Led tv i taket, halv skinn, 230 uttag till datorn. 
oj oj oj ... Längtar redan till Löfstad, Finspång borta :) .för fick dessutom höra att den vita var såld till jkpg. (Tror dock inte på de för än jag ser de : )   

Ny match redan på Onsdag. Då kommer Studenterna ifrån Lkpg
Ni hittar länken till matchen på vänster sidan i bloggen. 

over and out.
///F.Axell ///