söndag 30 augusti 2009

Vinst mot HF

8annnnnn

Vinst med 4-2 mot HF. En riktigt skön seger efter en match i högt tempo. Vi börjar bäst i första o tar tag i matchen. Gurra är nära o styra in ett skott från undertecknad redan i andra bytet, dock så får goalie ut ett ben. Ju längre perioden lider, desto mer kommer HF in i matchen. Det är deras första träningsmatch. Kricke trycker in första pucken efter pass av nya radarnpartnern Carlsvärd. HF kvitterar sen efter att parkerat i vår zon, en snygg inbrytning mot mål gav resultat. När HF kommer in mer o mer i matchen så får vi problem med att laget blir "långt". Backarna följer med forwards som lyfter sen kan deras backar lira ut pucken på kanterna som blir öppna. Detta snackar vi om i omklädningsrummet efter första o får mycket bättre kontroll på det hela.

I andra trycker Frädda in en retur i PP efter skott av undertecknad. Inte vårt finaste eller bästa 5vs3 PP precis :D , Men vi har inte slipat på PP än. Vi får stå 3-4 man för att vinna pucken i egen zon där innan målet. Andra perioden hade vi en hel del boxplay också, men vi står emot bra o har en storspelande keeper i Sandborg som dominerar.

I 3e så försöker HF ta över matchen men jag tycker inte att de lyckas. Dock lyckas de kvittera efter slarvigt uppspel men detta var vår dag. Ingen som ger upp utan vi knyter fan näven ännu hårdare o går ut o trycker på igen. 3-2 målet gör Carlsvärd i ett friläge där han "tappar" pucken i dragningen. Detta ställer målisen galet o pucken går in mellan benen. Ledning igen. Underbart. I slutskedet av matchen trycker Jocke Skoog(h) in pucken efter ett offensivt teck.

Detta var en match med bra tempo. Det är så göddigt o lira mot bra motstånd. Då är vi på tårna o visar vår rätta sida. Personligen så tycker jag att det är vi som styr matchen o gjorde det riktigt svårt för HF. Visst fick de rejält med tryck på oss ibland men vi tryckte ner dem i egen zon riktigt bra med. Tyckte att de hade lite svårt o hålla positionerna i försvarszon. Vi hade fria spelare lite här o var ibland. Hörde från läktaren att det hade sett bra ut.

Bäst idag var helt klart Sandborg som motade 44 skott. Men jag vill nog även nämna våra yngre backar. Batte,Almgren o Brink som visade stor mognad o kyla mot detta motstånd. Ingen som bara slängde iväg pucken om man fick press på sig utan de rörde på skridskorna hela tiden o hitta lösningar på problem som dök upp. Ska bli riktigt roligt o se dessa herrar i vinter. Sen var det flera forwards som hade mycket bra fart på rören idag.

En stor eloge till de 3 HF supporters som åkte till "bonnhålan" för att heja fram sitt lag. De satte upp banderoller o hade flaggor o grejor. Tjoa o tjimma även fast vi hade vunnit.

Imorgon så kommer det ett st nyförvärv till träningen. Det är välkommet. Gurra fick ju också jobb förra veckan på mitt fina jobb. Dock så kommer Gurra jobba 2skift. Detta innebär att han missar varannan vecka. Dock så kan han träna fredagen då han jobbar kväll.

Go match idag. Bra jobb gubbar o ett stort tack till publiken som är oss trogna. Var ett par fina killar nere idag. Haag, Höna, Holm som lira här förra året. Skapligt fina killar som kan räkna med en inbjudan till en dansbandsafton i framtiden hehe