söndag 14 december 2008

Första förlusten

åTTAN

kom första förlusten för Hcw. Vi visste av tidigare erfarenheter att det var ett skridskostark lag. Och det var det. Riktigt bra fart på deras forwards o de fyllde på bra. Alltid 3 man med i kontringarna och backarna spelade resolut omkring linjerna. Annars börjar vi matchen bra med att Masse har 2 bra lägen i sina 2 första byten. Bland annat en riktigt fin "Bossy" men tyvärr så slinker inte pucken in bakom en storspelande bortamålvakt. Kalmar får 1-0 när vi tappar 3 gubben i slottet. 1-0 står sig första perren ut. Vi ändrar spelsystem då Kalmar kommer igenom vårt styrspel. Dags för gammal hederlig hcw hockey. 2 man som tokcheckar o smäller på. Vi får på bra tryck (speciellt andra linen) men pucken vill inte in. Samtidigt så har Kalmar flera livsfarliga spelvändningar. Tyvärr så får de 2-0 19.36 in i andra efter att en Storspelande Sandborg tyvärr slår pucken på bladet till en Kalmar lirare som sätter den i öppet mål. Ett psykologiskt mål som givetvist inte var till vår fördel inför sista. Hjalle gör om lite i femmorna i 3e men vi lyckas inte spräcka nollan på en grym bortamålis. Kalmar gör istället 2 mål till o vi loosar med 4-0.

Man brukar ju ofta skylla förluster på både det ena o det andra, men idag förlorar vi mot ett bättre lag. Grym fart, några riktigt bra lirare samt en grym målis. Förstår inte att de sladdat så mycket i ligan tidigare. Vi gör ingen dålig match, men trissan ville inte in i mål. Vi ger aldrig upp o det är positivt. Vi visar heller ingen dålig sida o försöker göra en "Skillingaryd" i slutet av matchen utan alla är lugna. Powerplayet var inte bra idag men samtidigt så satte Kalmar duktig press. Ja fan jag får väl avsluta med o säga att vi helt enkelt inte räckte till idaag mot ett bättre lag. Jag måste säga att Sandborg gjorde en kanonmatch med bla en straffräddning, men han får tyvärr ta på sig 2-0 målet. Men de var livsfarliga o det var Sandborg som höll kvar oss så länge i matchen

Som de säger, bara att bryta ihop o komma igen. Vi leder fortfarande ligan o nu får vi se till att stackars Eksjö får smaka på fan på torsdag.



Frädda breakdansar lite

Falk oroar lite framför mål

Sandborg räddar en straff här