måndag 5 december 2011

3 pinnar !!!

21:an

igår tog vi 3 sköna poäng emot Virserum.
En match som kändes väldig lång samt att man ständigt kände sig orolig samt stressad.
SJälvförtroendet är långt ifrån på topp hos många av oss & det märks väldigt mkt i spelet.

1:a pärren:
Vi tog en skön ledning efter bara några minuter. Hermansson står framför mål & kan med vilja dunka dit 1-0 pucken.
Vi fortsätter att trycka på & tycker att vi har Virserum där vi vill.
Men...
Smålänningarna får en spelvändning & trixar dit 1-1 efter vi tappat 3:e man.
2-1 målet kom dock inte långt efter. Kricke har pucken bakom kassen & levererar lille brorsan som står vid första stolpen. Galet Hockeygodis & en fantastisk passning av Krykov.
Vår unga Henke Johansson som var riktigt bra ihop med sin femma gör 3-1 innan vi i "1:a femman" klantar till oss big time.
Undertecknad får pucken på kanten av Hermansson & tar i den i zon. Jag tittar in mot mitten & kastar in den imot Mazze. Dock så bryter Virserum "idiot passet" & kontrar in 3-2.
Bytet efter får vi äran att börja ett PP & det tar inte många sekunder innan vi klantar till de igen. Vi gör inte som vi snackat om i ingången & fastnar i hörnet.
Virserums grymt skickliga Johan Hermansson tar pucken & lägger upp den mot trolleri lirarn Emil Franzèn. Andy får inte stopp på pucken & serverar en fri Franzèn som läckert ordagrant "lägger in" pucken bakom Sandborg.
3-3 på tavlan & mer händer de inte i 1:a perioden.

2:a
Inga roliga miner i omklr. & många är riktigt förbannade & besvikna efter alla individuella misstag.
Men vi snackar ihop oss & tar tag i spelet mer & mer. Vi kämpar & har vår 3:e gubbe högre upp i banan. Det ger resultat & undertecknad samt Gurra x2 fixar så de står 6-3 på tavlan. Det känns säkert & tycker inte Virserum har något direkt att komma med.
Men...
1:a linan klantar till de igen & Emil Franzèn får pucken igen & kommer i 1 vs 1 mot Hero.
Hero hänger lite på honom men Franzèn kan ändå avsluta.
Domaren tycker något helt annat & istället för att ta en 2 min utv. som de flesta domarna hade gjort (även i 3:an) så väljer han istället att korsa armarna över huvudet.
29:an Franzèn gör en kopia av friläget ifrån 1:a pärren & "lägger" dit 6-4.
Tungt & onödigt.

3:e:
Är ingen rolig period. Tycker vi har spelet men det känns aldrig säkert. Virserum hade gjort 3 kontringsmål samt 1 på straff (efter en kontring).
så det fanns hela tiden i bakhuvudet.
Men....
Skooga sätter sköna 7-4 när de inte återstår mkt & första segern var i hamn i fortsättningsserien.

Efter snack:
*Virserum var svåra att möta då de var skickliga på kontringar. Johan Hermansson som igår var som vanligt riktigt bra & gjorde inte många misstag. Men han var inte riktig så farlig som han brukar då han igår fick spela back pga spelarbrist. (vsgf endast 12 gubbs)

*Kim, Calle, Henke, Batte, Joel var grymma igår. Slet & spelade enkelt hela matchen. Joel tog galet stort ansvar & var enligt mig bäst på plan. Gött & se.

* "min" femma hade de tufft igår. Eller rättare sagt kedjan. Hero & Andy spelade stabilt men vi där uppe hade de tufft. Har gått rätt så bra i grundserien men har tappat nu dom senaste matcherna. Lite mer enklare spel så är ja övertygad om att de vänder igen.

*Krickes femma har nu börjat komma igång på riktigt. Hade de lite tuffare i början men har nu fått snurr på grejerna. Gött att Brendl har börjat näta igen oxå :) "2:a" linan har gjort många mål de senaste matcherna & visat bra vilja. Fortsätt me de gubbs....

* Zigge "Mr champ" Sigvant har nu landat i Sverige & kör me oss på tisdag.

* Sista bytet igår fick ja en riktigt bra tackling av #20 i Vsgf. Tyvärr tog den rätt illa. Har varit på akuten idag & får avvakta & se om de blir spel i veckan.

*Andy fick igår en tand utslagen. Söt som få :)

*Ett plus till linjemannen R.Nilsson som visade bra spelsinne & känsla på isen. Hoppas på fler sånna domare i framtiden.

*Tyvärr blir vår Hero borta ett bra tag nu. Victor ska operera käken/tänderna & kommer inte kunna spela pga riskerna. Dock så tror ja Hero kommer slänga på sig ett visir rätt så snabbt men troligtvis inte innan jul.

Träning tisdag kl 19.10
Match Torsdag borta mot Lintech i stångebro kl 19.30. (S.Wiborg lirar nu bland studenterna)
Träning Lördag kl.10.30
Match Söndag hemma mot Växjö laget Linnè kl.17.00

Ha de gott
///Axell///