tisdag 30 augusti 2011

Sista delen av Zigge :)(Lagfoto efter Finalsegern )


Hello !

Då var man Nya Zeeländsk mästare!

Lördagen den 27:e Augusti var det dags, final mot Southern Stampede från Queenstown.

Ett lag med stort självförtroende efter att ha avslutat säsongen med 6 raka vinster.

Det var mycket trash-talk från Stampede grabbarna innan finalen, b.la på landslagsturneringen Winter Festival i Dunedin där Nz, Australien och Kina spelade.

Grabbarna i Stampede försökte under denturneringen psyka swarmspelarna som representerade iceblacks, stampedespelarna snackade också väldigt mycket i dem lokalatidningarna på sydön.

Upp till bevis alltså,

17.00 skrinade vi in inför cirka 700 åskådare, 3-400 mindre än förra året, förståligt då förra åretsfinal spelades mellan dem två Auckland-lagen.

Efter intro, uppvärmning, nationalsång samt presentation av en av två idrottaresom kommer delta i J-OS 2012 var det dags för nedsläpp.


Min femma fick äran att ta första nedsläppet. Matchen började i sann final-anda då det var full fart från första sekund, en tuff och tät första period med mycket chanseråt båda håll, vi började målskyttet i mitten av första efter en tekningsvariant. Stampede kvitterade dock ganska omgåendeefter en markeringsmiss samt misstänkt interference av vår målvakt(http://www.flickr.com/photos/nzihf/6088525836/in/set-72157627407917977/), 1-1 efter första var rättvist.


Andra perioden dominerades av oss men pucken ville inte in, vi misslyckades även att göra mål trots 5-3 läge. Det var väldigt frustrerande och andra perioden slutade mållös.

Efter signalen tar våran amerikanska spelare en fruktansvärt onödig utvisningoch det var inte speciellt populärt i laget.

I periodpausen las fokus på att först och främst klara av utvisningen, sedan visa vilka som var det bättre laget, finalen följde samma mönster som året innan,

1-1 inför sista efter liknande mönster med jämn första period, dominerande andra, såvi visste att det var våran match att ta. Precis när utvisningen tickat ut hände det som inte fick hända, kaptenen i stampede gled in över blålinjen och skjuter genomen av våra försvarare samt målvakts benskydd, 1-2 är ett faktum.

Då plockade vi fram något som kan liknas vid ett HCW-hjärta och snurrar upp tempot, inom loppet av ett par minuter står det 3-2 på tavlan, strax därefter 4-2, klart kan det tyckas ?

Vi släpper på intensiteten, tycker vi borde lärt oss att det inte går mot ett lag som detta, släppte 4-1 till 4-6 i enav matcherna tidigare under säsongen. Stampede utnyttjar detta ganska omgående och gör 4-3, match igen alltså. Detta vara de dock inte speciellt länge då vår Estländska trollgubbe Alexander Polozov snurrar upp målvakten på läktaren med en dragningoch stänker upp den i taket från en omänsklig vinkel, backhand dessutom.

Stampede reser sig aldrig efter detta trots PP chans i slutet av perioden.


Botany Swarm är nya zeeländska mästare för andra året irad, 4:e titeln i den nationella ligans 7-åriga historia.

En fantastisk känsla att lyfta pokalen efter en fantastisk säsong som varit väldigt givande, både på och utanför isen.

Efter matchen firades det duktig hela natten och hela morgonen efter. detaljer sparar jag till omklädningsrummet någon gång i vinter ;)


Vi hade en egen prisutdelning i omklädningsrummet med både seriösa och oseriösa kategorier t.ex MVP, Top Rookie, Gayest goal-celebration mm.

Vann pris som årets Rookie och det var ju väldigt roligt att man var uppskattad.


Nu blir det att njuta av tillvaron, har blivit medbjuden av målvakten till Fiji, 7 dagars gratis boende på 5-stjärniga Radison Blu tackar manju inte nej till ;) http://www.radissonblu.com/resort-fiji.

Ska jobba ihop lite pengar så jag kan utforska landet lite mer innan jag vänder hemmåt,skulle gärna se huvudstaden Wellington b.la.


När äventyret är slut vill jag inget hellre än att komma hem och kriga om en plats i HCW 2011/2012.


Ha de gött gubbs !

MVH NZIHL CHAMP Sigge :)