söndag 23 januari 2011

vinst i hård match

ÅTTAN

Diö på besök. 0-0 efter perioder vittnar om ett ställningskrig. Skulle vilja säga att Diö hade samma spelsätt som vi har, vilket gjorde att det blev en hård o jobbig hockey. Stark defensiv med mycket spelvändningar gjorde att det blev lite väl mycket Hawaii ibland. Fram o tillbaka hela tiden. Det tog på krafterna. I mål så storspelade bägge målvakter idag. Det var nog jämt skägg i chanser. Men Diö hade ett par öppet mål efter att Sandborg räddat första skottet. Men som tur var så studsade pucken vår väg. De träffade spelare eller sköt i målramen vid de tillfällena.

Så äntligen kom första målet i matchen. I 3e perren så stoppar Bögga en puck på offensiv blå. Deras kille chansade lite på att han skulle missa, när Bögga upptäcker det så sticker han in i plan. Laddar o siktar in sig med ett mäktigt handledskott i bortre klyk. Riktigt snyggt. Strax efter det så åker vi på en utvisning i samband med en kontring. Ett backskott letar sig in via Sandborgs plöck. Bah. Tungt men absolut inte kört. Men då kändes det väl mer kört när de vid en tilltrasslad situation gör 2-1 med 3.30 kvar av matchen ungefär. Men Gurra o Kricke tyckte annat. Gick in i bytet efter o Gurra tryckte in 2-2 mitt i slottet efter pass av Kricke. 2-2 står o det blir sudden.

Händer inte så mycket förutom att de får en utvisning. Där pressar vi på o spelar runt pucken för att hitta ett bra läge. Kricke hade en puck som balansera på linjen, men vi blev alldeles för trötta för o hitta nåt bra där. Det blir straffar. Alla 3 ordinarie missar sina. Läs bra målvaktsspel. När de 3 första lagt sina så ändrar man skjut ordning vilket innebär att nr 19 i Diö ska lägga sin andra. Den lägger han fint i Sandborgs plöck. Nåt han får fina gliringar om när han åker förbi retlige Andy. Då dags för Jocke som har som vana att avgöra straffar. Han gör sin patenterade skottfint/backhand i nättaket. Blir så glad att han ska bjuda på ett originellt måljubel. Det består av att braka in i sargen o rasa ihop som en klick äppelmos på isen. Vackert o graciöst.

Så extrapoäng till oss idag. Många trötta men glada ansikten i omklädningsrummet. Tycker att alla slet uppoffrande idag, ingen som vek ner sig. Fokus på rätt saker. Extra beröm till Sandborg, Kricke, Gurra o Jocke.

Nu laddar vi för nästa helg med bla Fredagsmatch. Mer om det i veckan