söndag 9 januari 2011

förlust i nystarten

åttan

Första matchen på nästan 3 veckor. Mycket sjukdomar o skador som stört vår träning. Det var saker som syntes under matchen. 2 backar hela för spel. Jag o Borg. Vi spelade dubbla byten. Övriga backar spelades av Carlsvärd, Nisse o Gurra. De gör alla en bra insats o får chansen att vara lite mer offensiva medans jag o bögga säkrar extra hemåt. Så vi kommer alltså till spel med 5 backar o 3 kedjor. Det är en jämn första period som slutar 1-1. De har fått några farliga avslut i slottet o vi hade lite kommunikations problem i försvaret. Ändå en hyfsad period o vi känner oss inte så pressade o att det är lugnt.

Det var ju synd för i andra är vi inte med på isen. Vi startar perioden med BP o gör det riktigt bra. Men sen tappar vi allt. Vi är lite trötta i andra tyvärr. Här syns det bla att vi haft dåligt med folk på träningarna o inte kunnat köra spelövningar osv. Övningar o spel i mer tempo o matchlikt. Vi blir stillastående över hela plan. Blir även en del BP. När vi är trötta så kommer också en del misstag. Undertecknad misslyckades bla med en flipp ut ur zon som resulterade i mål. De gjorde mål i PP med. De var riktiga stänkare som satt med. Stenhårda skott i nättaket. Efter 2 perioder så står det 5-2.

Det är väldigt tyst efter andra i omklädningsrummet. Ingen är nöjd. När det närmar sig periodstart så börjar vi tugga lite o man känner att ingen jävel tänker ge upp. Vi kastar om i femmorna. Kör med 2 backpar. Vi får lite tryck men skapar inga tokheta lägen. När klockan tickar iväg o vi inte gör några mål så börjar vi tappa lite av koncentration i båset o på isen. Så då kanske det var tur att de hade en snubbe som fick hjärnsläpp. När klockan tickat 17.06 i 3e så kommer han i fart mot Lillen som plockar pucken på isen. Han slashar då över handen o kör sen över han. Han hade lätt kunnat undvika att åka på han. Tur då att just brorsan(undertecknad) är precis jämte så jag tar en liten svängom med han. Blir ett litet kramkalas utan slag. Det roliga är ju att här så har vi då troligtvist fått 2+10 för roughing bägge. Plus att han fick en 2a för slashing. När jag ställt mig i vårt bås så hör jag hur det blir ett jävla liv igen. Då har han passat på o sänka Lillen med en rak höger. Lillen som då inte hade nån hjälm på sig. Carlsvärd flyger på killen. Så vad som troligtvist hade varit 2 min PP för oss, slutade med att han drog på sig en femma istället. Alla 2or kvittades o vi hade PP resten av matchen. Jag står utanför omklädningsrummet när Gurra skjuter ett slagga från blå som träffar en Lenhovda lirare. Pucken dalar i en fin båge över målisen som låg ner. Mål direkt o eftersom det är en femma så är det fortsätt PP. O vad som är ännu bättre är att en Lenhovda lirare sänker Falk framför mål efter vårt mål. Så det blev mål o en utvisning för de. Nu ballar några Lenhovda spelare ur o får duscha. Jocke trycker sen in 5-4 målet o det luktar en osannolik kvittering efter att ha legat under med 3 mål när det återstått 3 min av match. Vi plockar målis o har en jädra tur när de vinner pucken i zon men inte får ut den. Får till ett skott som blockeras. 3 sek kvar på klockan. Viktig tekning (ja ni har ju läst att det blev förlust, men förstå nerverna när man står vid sidan) Fräddan vinner teket bak till Gurra, Gurra som nästan är i slottet laddar för skött, tror alla. Han passar Kricke som så gott som har öppet mål. Men pucken studsar iväg på bladet o signalen går o Lenhovda vinner. Det var en variant som Gurra o Kricke snackade om innan. Kricke känner dock precis när Fräddan ska teka att klubban är av o skriker till Gurra som tyvärr inte hör. Nu var det ju typ alla spelare på plan framför mål när Gurra hade pucken, så vetifan om han gjort mål om han skjutit. Men en bra variant som förtjänade ett bättre öde. Iaf en bättre klubba ;D

I veckan så kommer en juniorfemma träna med oss så jag hoppas vi kan ha vettiga träningar så vi kan avsluta säsongen skapligt. Andy kommer va redo för spel nästa. Ev Genze med sen får vi hoppas att Brink kan träna. Då ser backsidan bra ut igen. Mulen får vi avvakta med, han har fått kortisonsprutor som hjälpt avsevärt mycket mer än tidigare medicin. Så händer inget i veckan så kan vi ha 5-6 backar med mot Rydaholm. Det är en stabilitet som behövs. Som sagt, de forwards som spelat back har gjort det bra. Men det blir som jag skrev, en annan stabilitet med "riktiga" backar, samtidigt som vi tappar framåt när vi får sätta ner heta forwards. Det är 30 poäng kvar att spela om. O med det hjärtat vi visar i 3e så är inget omöjligt.