måndag 22 november 2010

Straff vinst

åttan

Faik kom som serieledare, o lämnade Vadstena som serieledare. Dock med en straff-förlust i bagaget. Senast Faik var i vår serie så möttes vi 4 ggr den säsongen. I våra hemmamatcher så hade de med sig fel färg på tröjorna. Vi skickade matchkallelse o jag pratade med deras lagledare, men likt förbannat så kom de med fel färg. Amatörnivå i klubben som vill va i 2an. På den korta resan till Vadstena så fick de bara med sig 13 utespelare. Vet inte om det var skador o dylikt. Ska bli intressant om de får med sig fullt lag ner till Åstorp, Trelleborg osv i Alltrean. Krävs nog några bortavinster för att komma topp 4 i den serien. Givetvist så är det ett sjukt upplägg för div 3 klubbar, att få åka 40-50 mil i en serie. Ett play off som vi lirat de 2 senaste säsongerna kan man köpa. Men behöva åka på 7 sjukt långa bussresor suger galet på ekonomin för div 3 klubbar. Förstå att behöva åka till Trelleborg en torsdag, ta en semesterdag för att kunna åka, komma hem 3-4 på natten. Dear god. Jag är inte avundsjuk

Nog om detta. Matchen börjar tungt med typ BP de 4-5 första minuterna. Men en helt ny uppställning i BP som gick ut på att ta bort deras point, funkade riktigt bra. Det ställde till det för Faik o vi klarade av BP. Tycker vi gör en bra första period. Vi trycker på bra. Har en del lägen, fast Faik kanske vaskar fram de hetaste lägena. Vi har dock en storspelande målvakt i Sandborg som var helt otrolig igår. Som jag nämnde tidigare så hade vi anpassat BP efter Faik, vi bestämde även innan match att vi skulle låta de ta fram pucken. Ha ett styrspel som började på offensiv blå. På så sätt kom inte puck till forward i fart lika lätt som i bortamatchen. Givetvist så checkade vi på så fort vi hade läge för det. 1-0 kommer genom Martin. Tror det är Emil som hittar ett genomspel i slottet till Jocke som i sin tur hittar Martin med en passning som innebär öppet mål.

Andra perioden så tar Faik över lite mer. Mycket tack vare en hel del utvisningar. Men vi krigar på bra. Har ett bra boxplay o sliter i 5mot5 spelet med. Längst bak har vi Sandborg som är helt omutlig. 2-0 kommer genom Persson efter att han o Fräddan checkat fast Faik i deras PP uppspel. Mycket bra slit där o irritation i Faik lägret på varandra. 2-1gör Faik när det är mindre än en minut kvar av perioden. Ett offensivt tek för de som de tar tillvara på. Sandborg räddar första läget. Blir lite grötigt o till slut så slår en Faikare in pucken.

3e Perioden blir återigen en del utvisningar. Inte lika mycket som i andra. Men ändå. Vi har väl inte så jättemånga lägen framåt utan vi krigar helt enkelt på. 2-2 målet kom rätt så tidigt har jag för mig. Lite omdiskutabelt då en av deras spelare ligger o håller kvar Sandborg i hans ben. Sandborg kommer inte upp på ca 10 sek i deras spelare lägger pucken i öppen bur. Hur ingen domare kunde se det är helt bedrövligt. Efter 10 min så går vi ner på 2 femmor. Blir jobbigt för grabba som får slita på bra sista tiden. Faik har flera fina lägen att avgöra, men jag nämner det igen. Vi hade en storspelande Sandborg som fan tog nästintill allt. När det så återstår 1 minut kvar av matchen så åker Faik på en utvisning. Ett gyllene tillfälle att avgöra matchen. Tyvärr så kom grabba inte ens in i zonen, men vi lyckades däremot bjuda på ett friläge till en Faikare. Dock så plockade Sandborg den pucken som om han inte gjort nåt annat tidigare.

Sudden i Vadstena ishall för första gången detta år. Vi hade PP i början, men matchen går till slut till straffar. Första gången för oss. Lite skoj för Vadstena publiken misstänker jag. Olsson skrapa isen o sen var vi igång. Jag fick frågan o lägga en men tackade nej. Jag är ju hundra procentig, varför förstöra det :D ? Mulen, Martin o Jocke blev det till slut. Solklara enligt mig om nu inte Gurra hade lirat. Mulen kör en patenterad men Goalie räddar. Deras Kapten ska va cool o sparka fram pucken, slutar med att han nästan ramlar på blålinjen o sen slutar det med att Sandborg räddar. Sen missar Martin o deras. Jocke åker fram fintar o skjuter. Målvakten räddar. Pucken åker upp över ribban, ner på isen framför mållinjen. Jocke åker mot båsen o målvakten är nöjd över räddningen. Inte förräns publiken börjar inse att det nästan blir mål o utbrister i ett stort ÅHHHHH vänder sig goalie om för att slå bort pucken, men då är den över mållinjen. Sjukt.. Jocke är redan vid deras bås när pucken går in :D sen så är det dags för en av Faiks stjärnor att slå deras viktiga straff. 44an värmer axlarna så som Foppa gjorde. Glider fram med ett leende. Åker lite till höger. Börjar trixa lite med pucken, sen tappar han den över förlängda som Kovatjuk gjorde för några veckor sen. Vinsten är ett faktum.

Många som var bra idag. Jocke gjorde en bra match o hade bra fart. Borde fått med sig flera utvisningar men icke. Almgren gör en riktigt bra match. Bra fart, bra brytningar sen så får han flera av motståndarnas så kallade stjärnor att fokusera mer på honom än på själva matchen. Andy är stabil som fan. Mulen är också lugn o fin i försvarszon när det är hett. Alltid farlig framåt. Men den störste av de alla var ju givetvist Sandborg. O när han får beröm i tidningen så brukar han inte komma o träna :D så får väl se om han kommer ner idag :D