fredag 21 november 2008

5:e raka segern!

#24

Nu sitter vi i bussen hem efter en skön seger mot Rydaholm med 2-4. Det är idag jag (mazze) som fått äran att skriva ett litet inlägg på bloggen.

Vi anlände till ett mörkt och kallt Rydaholm ca. 17.00 efter två och en halvtimme i bussen. Bussresan kände dock inte så lång då vi tittade på en rolig film, eller wiborg tyckte inte det, filmen vi såg var i alla fall stepbrothers. Både off-ice och isuppvärmningen kändes bra och det märktes att hela laget var rejält taggat denna fredagkväll.

Matchen kan inte börja bättre för oss, redan efter 12 sek in i matchen prickskjuter kricke in pucken i målvaktens vänstra kryss, framspelad av jutte. Vi fortsätter sedan att spela bra första halvan av perioden, vi drar sedan på oss ett par onödiga utvisningar och Rydaholm tillåts ta över för en stund. Ca. 15 minuter in i perioden lirkar fräddä retligt in pucken köksvägen och 0-2 är ett faktum, där ska tillägas att Lejon har stor del i målet som jobbar stenhårt hela det bytet. Vet inte om han fick assist till målet men det borde han ha fått. Ledningen står sig perioden ut men vi är inte helt nöjda, fast ändå skönt att vara i ledning efter första perioden.

Inför andra snackar vi om att vi måste spela enklare, rejälare och ha hög fart på skridskorna så skulle inte Rydaholm hänga med. När vi kommer gör vi nästan precis tvärtom, vi är inte rejäla, vi åker inte tillräckligt med skridskor och perioden präglas av det vi kallar hawaii-hockey. Detta spel gynnar inte oss särskilt mycket utan det är precis det spelet som rydaholm vill spela. Perioden slutar 1-0 till Rydaholm efter att vi slarvat i PP och de får ett friläge som de utnyttjade. Andra perioden är vi absolut inte nöjda med, vi måste nu höja oss ett par snäpp för att inte första förlusten ska komma. Ändå skönt att vara i ledningen inför sista.

Vi får en smärre utskällning av coach Hjalmarsson mellan andra och tredje vilket ledde till att spelet höjdes från vår sida i tredje. Matchen står och väger men strax innan halva tredje perioden är spelad trycker falk in pucken, framspelad av undertecknad och kricke. Vi betonar nu att spela enkelt, alltid tredje man hem och ta inga onödig risker. Men vad händer? Jo vi slarvar i ett uppspel och en Rydaholmspelare kommer fri och sätter 2-3. Vi slutar inte att spela efter det målet utan tvärtom, vi trycker ner Rydaholm djupt ner i deras zon. Efter ca 15 min in i tredje sätter kricke det förlösande 2-4 målet, framspelad av mig och Borg. Rydaholm är aldrig nära att reducera fram till att Falk får en konstigt dömd utvisning 1 minut kvar av matchen. Rydaholm plockar ut deras målvakt men de lyckas inte göra något mer mål och segern är i hamn!

Det var inget skönspel från vår sida men vad gör det när det resulterar i 2 nya härliga poäng. Måste ändå säga att segern var rättvis, 5-5 är vi bättre det blir bara lite halvfarligt när vi får utvisningar och dessutom lyckas de bara göra mål på våra misstag. sandborg är stabil där bak i målet som vanligt och hela laget kämpar på bra. Nu väntar träning i morgon kl. 17.20 och sedan är det seriefinal mot Åseda på söndag. Båda lagen är obesgrade, det ska bara vara vi som är det efter söndag.

Måste även tacka våra härliga supporters som var i Rydaholm, det lyfter hela laget när ni kommer och stödjer oss. Hoppas ni fortsätter att stötta oss så ska vi se till att inte göra er besvikna!

Lite smått och gott under resan:
  • Almgren kom sist på våran frågesport med ynka 7 poäng av 24 möjliga. Nu väntar toalettstäd och en härlig vattenflaska för alex.
  • Samma frågesport vanns utav undertecknad med 21/24 rätt
  • Sandborg har en maskot som finns med på varje match, maskoten är en pez-figur. Sandborg köpte figuren inför tidaholm-matchen som han höll nollan i. Maskoten har fått följa med sedan dess.