tisdag 26 februari 2008

Spelar kritik

Jag tänkte skriva om några spelare som jag tycker ska framhävas efter denna säsong. Detta är då min personliga åsikt om vissa spelare.

Fredrik Sandborg
Sandborg gjorde redan förra året en stabil säsong. Men jag tycker att han höjt sig en snäpp ytterligare denna säsong. Han har gjort många matchvinnande räddningar och räddat laget ett flertal ggr. En av lagets viktigaste spelare detta år

Sebastian Beurling
Batte var ordinarie redan förra året trots sin låga ålder. Denna säsong har han haft stor nytta av den erfarenheten. Blivit lite biffigare o vågar hålla i pucken. Spelar ett moget backspel. Batte fick förtroendet i vår PP line att va point. Nåt som han med sin speluppfattning klarat av galant.

Joel Johansson
Joel har trots sin knappa speltid fått ihop 16poäng i serien. En stark o teknisk forward som täcker o håller pucken föredömligt. Lite utav en humörspelare. En spelare som jag personligen tycker har fått alldeles för lite speltid iår. En spelare av Joels kaliber platsar i hcw´s A-lag även om vi har fullt lag. Slutet av säsongen blev lite förstörd för Joel pga en avstängning.

Jonas Oskarsson
Våran alldeles egna lille Mysmulen har gjort en kanonsäsong. Rutinen kombinerat med speluppfattningen gör Mulen ovärderlig för laget. Hemligheten bakom formtoppen iår ligger sommarträningen. Länge sen Mulen var så här bra tränad inför en säsong. Trots sina 30år fyllda så hänger gubben med än.

Gustav Österberg
Hcw`s Brendl skulle toppat skytteligan iår tror jag om han nu enbart spelat forward. halva säsongen låg Gurra i lumpen och kunde inte medverka i alla träningar förräns mitten av december. En av lagets vassaste skarpskytt har även använts som back. En position som han klarar av galant, men jag tycker vi tappar alldeles för mycket av hans expertis framåt. Gurra hittar ytor i anfallszon o har lagets bästa direktskott. Som sagt. Lirar Gurra enbart forward så toppar han nästa år skytteligan.

Kristoffer Renström
Riley har gjort ett stort jobb i det tysta. Stor o stark i defensiven. Väldigt viktig i boxplay. Ett grymt skott. Vi kanske ska använda Rileys superskott i PP? Målvakter måste ju drömma mardrömmar om Riley när han kommer o laddar för skott. Laddar för kung o fosterland o är målvakten för nära så trycker han in honom med. En grym lagspelare som ställer upp för alla i laget i alla situationer.

Kricke o Masse`s statistik vittnar om deras betydelse i laget. Inget jag behöver berätta om de. Sen Fredda. Helt plötsligt kan han skjuta. När hände det?

Minst speltid iår har Haag och Almgren. Alla i laget är lika viktiga oavsett roll. Och dessa herrar har trots lite istid kommit o tränat utan o gnälla. De har kört på hela tiden. Inte glidit runt på träningarna i nån slags tyst protest, utan de har kämpat på o pushat övriga i laget. Riktigt bra lagspelare som har allas respekt i laget. En stor eloge till er 2.